Digitale brochure

Klik op onderstaande knop om direct de PDF te openen.Delen
Delen
Groeien door Groen
Groeien door Groen
Het verhaal van Roy
Het verhaal van Roy
Zo groeide ik door groen
Roy heeft met zijn 22 jaar een baan waar veel mannen jaloers op zullen zijn. Als Assistent Field Manager is hij elke dag te vinden in de Johan Cruijff ArenA, om een professionele grasmat te verzorgen voor het voetbalteam.

Als kind was ik fanatiek voetballer en veel buiten te vinden. Ik genoot van de bal, maar ook van het gras. Hoe fijner gemaaid, hoe beter je erop kon spelen. Dat vond ik reuze interessant. Door korter of langer te maaien, kon je bijvoorbeeld de balsnelheid aanpassen. Ik wilde profvoetballer worden of iets met gras gaan doen. Als profvoetballer was ik niet goed genoeg. Ik ging de studie Recreatie en Natuur volgen in Hoorn en mocht in mijn laatste jaar stage lopen bij hoveniersbedrijf De Enk Groen & Golf.

Na een jaar veel geleerd te hebben over grasonderhoud op een golfterrein, kwam ik in contact met de Field Manager van de ArenA. Hij vertelde mij enthousiast over alle techniek en data waarmee hij het veld onderhield. Er zaten zelfs sensoren onder de grasmat.
Ik wist het meteen: daar wil ik ook werken! En dat is gelukt. Na mijn afstuderen kreeg ik vrijwel direct een baan aangeboden. Onderhand werk ik er al zes seizoenen, ben ik gepromoveerd tot Assistent Field Manager en ben ik zelfs uitgeroepen tot 'High Potential Field Manager 2020'. Best onwerkelijk.

Ik denk dat ik mede zover ben gekomen doordat ik een actieve houding heb, ook als het rustig is. Natuurlijk heb ik ook het geluk gehad, dat dingen precies op het juiste moment op mijn pad kwamen. Maar door hard te werken kun je je droom verwezenlijken. Want je moet er wel echt iets voor doen. Toon inzet en durf te vragen. Droom door, maar doe wel dingen stap voor stap en blijf je focussen op wat je graag wilt doen.

"Toon inzet en durf te vragen. Je moet er wel echt iets voor doen."

Vroeger was ik best verlegen. Door mijn werk ben ik socialer geworden en kan nu makkelijker met mensen praten en met mensen opschieten. Dat is belangrijk. Ik werk voor de meest bekritiseerde grasmat van Nederland. Je moet wel je mannetje staan en overal antwoorden op hebben. Ik ben dus professioneel gegroeid, maar zeker ook persoonlijk.
Een grasmat met high tech monitoringsysteem
Meest gestelde vragen
  • Wat zijn de vooruitzichten op een baan?

  • Wat ga ik als (leerling) hovenier verdienen?

  • Wat is het verschil tussen BOL/BBL opleiding?

  • Ben ik niet te oud voor een opleiding hovenier?

  • Zit er een opleiding in de buurt?

  • Wat kan ik worden met een groen opleiding?

  • Zijn er doorgroeimogelijkheden als hovenier?

Groeien door Groen is een campagne van:
X
Aan de slag!