Digitale brochure

Klik op onderstaande knop om direct de PDF te openen.Delen
Delen
Groeien door Groen
Groeien door Groen
Het verhaal van Jordi
Het verhaal van Jordi
Mijn liefde voor gras
Noem het woord 'gras' en Jordi (45) uit Leiderdorp springt op. De geur, de kleur, de structuur: hij is er dol op. Gras is zelfs een verbindende rol in zijn leven gaan spelen.

Toen ik klein was maaide ik altijd bij mijn oma het grasveldje in haar achtertuin. Met zo'n ouderwetse, verroeste grasmaaier. Ik kon eigenlijk nog nét niet bij de bovenste greep. Het geluid van de grasmaaier en het gras dat tegen mijn benen spatte vond ik geweldig. Ik kreeg een gulden en een reep chocola. Met veel plezier denk ik hier aan terug. Het is echt jeugdsentiment voor mij. Maar de mooiste beloning was die geur... de geur van versgemaaid gras. Ik ben er nog steeds dol op!

Ik voetbalde in die tijd natuurlijk ook, dat deden bijna alle jongens uit mijn klas. Na school ging ik direct naar huis, snel een boterhammetje eten en meteen door naar het voetbalveld in de buurt. Ik sprak veel met vriendjes af. Het was een heerlijke tijd. Als je iets doet wat je leuk vindt, dan wordt je er steeds beter in. En je zelfvertrouwen groeit. Dat heb ik zelf als kind ondervonden. Ik ging bij een club spelen, maakte steeds meer doelpunten en we werden kampioen.
Tegenwoordig speelt gras nog steeds een belangrijke rol in mijn leven. Ik onderhoud het veldje achter in de tuin voor mijn kids, die daar natuurlijk ook voetballen. Met krijt hebben ze een doel getekend op de zijkant van de schuur. Inventief, toch? Een mooie grasmat vergt veel tijd en aandacht: ik ben er iedere week wel zoet mee. Maar ik vind het ook leuk, het is echt mijn hobby. Het spreekwoord 'het gras is altijd groener aan de overkant' gaat bij ons gelukkig niet op!

"Gras is de verbindende factor in mijn gezin geworden."

Gras is eigenlijk de verbindende factor in mijn gezin geworden. Mijn vrouw, kinderen en ik: we voetballen allemaal. Op zaterdag staan we met z'n allen op het veld bij de sportclub. De kids 's ochtends, wij als ouders 's middags. Daarna gaan we altijd gezellig een hapje eten. Voor mij is het de ultieme combinatie: we zijn gezond aan het sporten, hebben family-time én spreken onze vrienden. Het is echt een dagje uit voor ons allemaal. Ik kijk er altijd naar uit. Kortom: zaterdag is gewoon de leukste dag van de week!
Een grasmat met high tech monitoringsysteem
Meest gestelde vragen
  • Wat zijn de vooruitzichten op een baan?

  • Wat ga ik als (leerling) hovenier verdienen?

  • Wat is het verschil tussen BOL/BBL opleiding?

  • Ben ik niet te oud voor een opleiding hovenier?

  • Zit er een opleiding in de buurt?

  • Wat kan ik worden met een groen opleiding?

  • Zijn er doorgroeimogelijkheden als hovenier?

Groeien door Groen is een campagne van:
X
Aan de slag!