Van bedrijfsterrein naar natuurlijke tuin - Groeien door Groen

Groeien door Groen - Van bedrijfsterrein naar natuurlijke tuin

Groeien door Groen
Huib vertelt: Van bedrijfsterrein naar natuurlijke tuin
Huib vertelt
Van bedrijfsterrein naar
natuurlijke tuin

Huib (80) uit Ridderkerk heeft zijn droom laten uitkomen. De plek waar hij vroeger hard werkte en carrière maakte in de handel in voedingsmiddelen, is nu de plek geworden waar hij ontspant en geniet van zijn pensioen.

Toen ik 20 jaar geleden mijn groothandel voor speciaalzaken verkocht, kreeg ik samen met mijn vrouw Emma de mogelijkheid om het stuk grond waar de kantoren en de loods op stonden, te kopen. Een buitenkans die we met beide handen hebben aangegrepen. We konden namelijk op dit grote terrein onze droom verwezenlijken: een eigen huis bouwen en een grote natuurlijke tuin aanleggen. Aan de rivier 'Het Waaltje' nog wel!

We hebben alles afgebroken en opnieuw opgebouwd, helemaal naar ons zin. De tuin is echt een paradijsje geworden. Ik ben er apetrots op. We hebben twee grote vijvers met fonteinen, veel verschillende struiken, bomen, planten en diverse zitjes. Daar genieten niet alleen wij van, ook de beestjes die op de tuin afkomen. Vogels, vlinders en insecten weten onze tuin goed te vinden. We hechten daar veel waarde aan, vroeger woonden we in de stad en kregen niets van de natuur mee. Alles over bloemen en vogels leerden we uit een boekje. Dat wilden we echt anders.

In de tuin is alles zo natuurlijk mogelijk. Planten en dieren staan centraal. Regenwater vangen we op in regentonnen. Daar geven we de planten water mee. We hebben ook een vijver met natuurlijk water. Dat verversen we regelmatig, want de vissen die er in zwemmen hebben voldoende zuurstof nodig. In de vijver groeien waterplanten en regelmatig zien we ook prachtige libelle's op het water afkomen.

"Alles over bloemen en vogels leerden we uit een boekje. Dat wilden we echt anders."

Verderop in onze straat staat een bijenkorf van een bevriende imker. We hebben daarom speciaal planten in onze tuin gezet die bijen aantrekken. Nu zoemen zij van bloem naar bloem en vinden zij hun nectar. De honing is heerlijk en wordt verkocht in kleine potjes. Die geven we ook wel weg als cadeautje. Leuk toch?! Dat maakt het wonen hier letterlijk 'heerlijk!'.

Anderen inspireren met dit verhaal van Huib? Deel dit artikel op je eigen kanaal.

Het onderhouden van een tuin van 2.500m2
X
X
Deel

de campagne
Aan de slag!