Natuur in de stad - Groeien door Groen

Groeien door Groen - Natuur in de stad

Groeien door Groen
Esmee vertelt: Natuur in de stad
Esmee vertelt
Natuur in de stad

Esmée (33) is grafisch ontwerper en werkt sinds 2017 samen met haar compagnon Simone onder de naam Eskimo°s | vorm & idee in het Schieblock, het pand waarop de DakAkker en het Slimdak zijn gevestigd. Ze werken samen aan uiteenlopende projecten en zijn regelmatig op het dak te vinden.

Mijn affiniteit met stadsnatuur is een tijdje geleden aangewakkerd door mijn vriend. Hij is ex-boswachter en biologieleraar in spé. Van hem heb ik geleerd om elk stukje groen te waarderen en te bestuderen. Inmiddels wordt er geen ommetje meer gemaakt zonder even stil te staan bij al het groen wat zich om ons heen bevindt. Je ontdekt dat de natuur in de kleinste en gekste hoekjes van de stad te vinden is. Braakliggende, onbeheerde terreinen zijn het interessantst, want die hebben vaak de grootste biodiversiteit. Dat zijn voor mij echt plekken om even in te zoomen op alle soorten planten en dieren die zich op dat kleine stukje grond vestigen.

Zo zie je dat je ook in de stad kunt genieten van natuur. In huis begeef ik mij trouwens ook graag tussen het groen. Ik heb een kinderlijke affectie voor planten, elk nieuw blaadje wordt warm onthaald!

Als natuurliefhebber is het te gek om op het werk een volledig groen dak boven je hoofd te hebben. De DakAkker is een plek waar je je helemaal in het groen kan onderdompelen. Je kunt even ontsnappen aan de drukte van de stad. Op een hoogte van 23 meter vind je al gauw ruimte en rust. Daarnaast worden de geluiden van de straat gereduceerd tot een zachte ruis. Het is ook heerlijk dat je in de bistro op het dak kunt lunchen met groentes die op het dak worden geteeld. Dat geeft je maaltijd echt een andere dimensie!


"Een braakliggend terrein lijkt nutteloos, terwijl dat juist de meest biodiverse plekken zijn."

Het is inspirerend om op een plek te werken waar zoveel innovatie is en waar de stad leefbaarder en mooier wordt gemaakt. Dat is waar we ons als bedrijf ook graag voor inzetten. Deze plek stimuleert creativiteit: uit het zoeken naar oplossingen komen de mooiste resultaten.

Anderen inspireren met dit verhaal van Esmee? Deel dit artikel op je eigen kanaal.

Het meest innovatieve dak van Nederland
X
X
Deel

de campagne
Aan de slag!