Digitale brochure

Klik op onderstaande knop om direct de PDF te openen.Delen
Delen
Groeien door Groen
Groeien door Groen
Het verhaal van Margreet
Het verhaal van Margreet
Jezelf ontwikkelen in de natuur
Margreet (52) woont al 28 jaar samen met haar man Mart in Uden, Noord-Brabant. Acht jaar geleden hebben zij de achtertuin laten aanleggen door een hovenier. Dit beviel zo goed, dat ze ook de voortuin hebben laten doen. Als financieel medewerkster zit ze veel op kantoor. Na een lange werkdag vindt ze rust in haar eigen tuin.

In mijn jeugd heb ik de liefde voor groen al meegekregen. Mijn ouders hadden een heerlijk vakantiehuisje in het bos. Als kind kwam ik daar vaak. Van het spelen van slagbal in de weide tot het naspelen van een cabaretshow tussen de hooibalen; ik heb prachtige herinneringen aan die tijd. Mijn mooiste herinnering is dat ik als kind samen met mijn vader hout ging sprokkelen om een eigen barbecue te bouwen - dit zal mij altijd bijblijven.

Ik vind het belangrijk om de liefde voor groen ook weer door te geven aan mijn eigen kinderen. Een kind kan zichzelf ontwikkelen door spelen in het groen, door de fantasie de vrije loop te laten en eigenlijk te doen wat je wilt.
Daarom vinden wij het belangrijk om ook dichtbij huis een groene omgeving te hebben. Naast dat groen je inspiratie, plezier en ontspanning geeft, is het ook nog eens goed voor het milieu. Daar is veel om te doen de laatste tijd. Ik heb daarom ook liever een mooie biodiverse tuin met groen dat verkoeling biedt en waar vogels graag naar toekomen in plaats van veel steen en beton. Dit zijn allemaal dingen waar wij graag rekening mee houden.

"Groen is nodig om rust te vinden, kleur in je leven te brengen en jezelf te ontwikkelen."

Hoe lekker het ook kan zijn om op vakantie te gaan, voor mij is er uiteindelijk niets fijner dan genieten van mijn eigen tuin. In de tuin zal natuurlijk ook gewerkt worden, om alles netjes te houden. Dat voelt voor mij niet als werk, maar echt als ontspanning.

Eigenlijk is een mens ook niet gemaakt om binnen te zitten. Groen is nodig om rust te vinden, kleur in je leven te brengen en jezelf te ontwikkelen. Een mens kan niet leven zonder groen.
Biodiversiteit realiseren op 40m2
Meest gestelde vragen
  • Wat zijn de vooruitzichten op een baan?

  • Wat ga ik als (leerling) hovenier verdienen?

  • Wat is het verschil tussen BOL/BBL opleiding?

  • Ben ik niet te oud voor een opleiding hovenier?

  • Zit er een opleiding in de buurt?

  • Wat kan ik worden met een groen opleiding?

  • Zijn er doorgroeimogelijkheden als hovenier?

Groeien door Groen is een campagne van:
X
Aan de slag!