Digitale brochure

Klik op onderstaande knop om direct de PDF te openen.



Delen
Delen
Groeien door Groen
Groeien door Groen
Het verhaal van Guus
Het verhaal van Guus
De voordelen van werken in het groen
Guus heeft op zijn 19-jarige leeftijd al een droom verwezenlijkt zien worden: het winnen van het Nederlands Kampioenschap Tuin Aanleggen. Volgens hem is dit pas het begin, één van de vele dromen die hij in het hoveniersvak kan gaan waarmaken. Werken in het groen biedt hem oneindig veel mogelijkheden.

Momenteel loop ik stage bij De Groot Hoveniers. Ik kan me geen mooier beroep voorstellen dan het hoveniersvak. Het mooie aan het vak vind ik dat je elke dag met iets anders bezig bent; geen dag is hetzelfde. Veel mensen denken dat het een kwestie is van je handen vies maken, maar het is zoveel meer dan dat. Zo kan je kiezen voor het treffen van allerlei voorbereidend werk op kantoor, het tekenen en ontwerpen van de tuin, of juist het realiseren ervan.

Ook heeft het veel raakvlakken met andere beroepen. Denk bijvoorbeeld aan timmerwerkzaamheden zoals een overkapping (timmerman), of bijvoorbeeld een muurtje metselen (metselaar). Wij doen eigenlijk een combinatie van heel veel verschillende sectoren. Je bent bezig met je handen én met je hoofd. Dat maakt het vak zo geweldig en altijd uitdagend.
Iets anders wat het vak zo speciaal maakt, is het stukje contact met de klant. Elke dag mag ik naar de klant verantwoorden wat voor stappen ik heb gezet bij het aanleggen van hun droomtuin. Je creëert natuurlijk iets unieks en mag dat elke dag met trots delen. Het allermooiste moment van de dag is het moment dat er een glimlach op het gezicht van de klant verschijnt, als ze kijken naar wat jij voor hun hebt gerealiseerd. Je verwezenlijkt hun wensen. Die glimlach, daar doe je het voor.

"Het allermooiste moment is als er een glimlach op het gezicht van de klant verschijnt, als ze kijken naar wat jij gerealiseerd hebt."

Naast al deze mooie momenten, moet ik eerlijk zeggen dat het ook gewoon een stoer vak is. Want laten we eerlijk zijn, er is toch niets lekkerder dan buiten in de tuin werken met je maten.
Biodiversiteit realiseren op 40m2
Meest gestelde vragen
  • Wat zijn de vooruitzichten op een baan?

  • Wat ga ik als (leerling) hovenier verdienen?

  • Wat is het verschil tussen BOL/BBL opleiding?

  • Ben ik niet te oud voor een opleiding hovenier?

  • Zit er een opleiding in de buurt?

  • Wat kan ik worden met een groen opleiding?

  • Zijn er doorgroeimogelijkheden als hovenier?

Groeien door Groen is een campagne van:
X
Aan de slag!